a-ON

O rază de speranță spre viitor

Terapia prin sunet

Din capul locului trebuie să se facă distincție între sunet și zgomot. În categoria zgomote pot fi incluse și ”creațiile muzicale” noi, care crează iritabilitate și a căror linie melodică lipsește.

Sonoterapia este acea terapie care folosește anumite sunete speciale, necesare vindecării în special a afecțiunilor atât din sfera mintală cât și anumite suferințe fizice.

Sonoterapia reprezintă o alternativă bazată pe efectele sunetelor și vibrațiilor de joasă frecvență asupra organismului uman. Spre exemplu, curgerea unui râu asociată cu un ciripit voios de păsărele linistește psihicul și conferă o stare de bine.

Experimentele recente indică faptul că unul dintre cele mai puternice moduri de a vindeca este acela de a reda frecvențele lipsă la o octavă mică, ce corespunde cu frecvențele undelor cerebrale. Ce se întamplă atunci când corpul este ”învelit” într-o baie de armonie este foarte benefic, corpul este ajutat pur si simplu sa se vindece prin activarea centrului de control din creier.

Sonoterapia include și terapia cu muzică, o muzică armonioasă de tipul celei clasice, iar dintre toate genurile clasice, muzica barocă pare a avea cel mai puternic  efect benefic, deoarece undele sonore au frecvențe care se înscriu în zona optimă de activare a creierului. Studiile arata că muzica barocă are efecte foarte bune de relaxare, asa numitul effect antalgic (calmează durerea). Deasemenea se spune despre muzica lui Mozart că activează scoarța cerebrală și că a învăța pe muzică barocă însemnă a avea rezultate mai bune la testele de memorie, decât dacă s-ar invăța în mod obișnuit. Chiar și muzica populară are efect antalgic. Toate aceste studii nu au alt rol decât să convingă lumea medicală de efectele benefice ale muzicoterapiei.

Prin sonoterapue se ajunge la baza afecțiunii pe care o are persoana în cauză, pentru că sunetul este cel care ajunge primul la nivelul celular și determină restructurarea celulelor și regenerarea lor. Pentru sonoterapie sunt utilizate instrumente acordate perfect ce pornesc de la 32Hz și ajung până la 4000 de Hz. Prin aplicarea corectă a sunetelor asupra coprului sau doar ascultarea sunetelor cu aceaste frecvențe se poate realiza recepția mesajului sonor până la nivel celular.

Prin această terapie sunt eliminate amintirile negative înregistrate profund în memoria celulară precum și în corpul energetic. Vocea, bolurile de cristal sau bolurile tibetane, clopoțeii, talgerele, instrumentele de suflat, nu sunt altceva decât generatoare de frecvențe.

Organismul primeste semnalul sonor nu doar prin timpan ci și prin sistemul epitelial. Sunetele aflate în armonie, generate de boluri tibetane sau alte surse sunete aflate în armonie cu terra și corpul uman, ajută la echilibrearea emisferelor cerebrale, purifică corpul, stabilește echilibrul emoțional, mental și spiritual, astfel încât rezultatul este atingerea unor stări de conștiință pline de echilibru, calm și pace.